Over ons

Wie zijn wij ?

Betoncentrale Blomme is een echt familie bedrijf. Met Jacky Blomme en Xavier Blomme aan het roer, vertegenwoordigt nu al de vierde generatie het bedrijf. Met de uitbreiding naar grondwerken toe, zorgt het bedrijf voor een gevestigde waarde.
Play Video

Historiek

1946

In 1946 startten Maurice Blomme en Adeline Eerebaut met hun twee oudste zonen een handel in bouwmaterialen in Nieuwpoort, waarmee ze het fundament legden voor het huidige familiebedrijf. Ondanks de uitdagingen in de naoorlogse jaren, bouwde de familie Blomme stap voor stap een bloeiende handel op langs de rechteroever van de Ijzer.

1953

Het bedrijf groeide, en als teken van die groei verhuist het in 1953 naar een nieuw adres: de Pieters Deswarteslaan 57 in Nieuwpoort. Deze verhuizing markeert een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het bedrijf, waardoor het zijn capaciteit kon vergroten en zijn diensten verder kon uitbreiden.

1970

In 1970 breidt het bedrijf zijn activiteiten uit met de oprichting van een betoncentrale aan de Veurnevaart, gelegen pal tegenover de bouwmaterialenhandel. Deze strategische stap naar diversificatie markeert een belangrijk keerpunt in de geschiedenis van het bedrijf, waardoor het zijn klanten een breder scala aan producten en diensten kan aanbieden.

1989

Een tweede uitbreiding volgde in 1989 met de aankoop van grond, waar al snel een ultramoderne betoncentrale werd gebouwd. In de daaropvolgende jaren namen Jacky en Ronny Blomme, de derde generatie van het familiebedrijf, de dagelijkse leiding over. Er werd ook geïnvesteerd in de uitbreiding van het wagenpark voor het transport van zowel bouwmaterialen als beton.

2008

In 2008 begon het bedrijf ook met een betonpompendienst, waarmee het zijn dienstenpakket verder uitbreidde om te voldoen aan de groeiende behoeften van zijn klanten.

2010

Tegen 2010 was de productie al gestegen tot ongeveer 70.000 m3, wat een indrukwekkende groei markeert en de continue evolutie van het bedrijf onderstreept. Deze mijlpaal getuigt van de toewijding van Betoncentrale Blomme aan excellentie en klanttevredenheid, en legt de basis voor verdere groei en succes in de toekomst.

2012

In 2012 werd het bedrijf overgenomen, maar de overname bleek niet succesvol te zijn. Als gevolg daarvan kwam het bedrijf weer in handen van de familie.

2015

In 2015 kwam het bedrijf terug stevig in handen van Jacky en zijn zoon Xavier Blomme, tevens zaakvoerder van Grondwerken Blomme, waarmee meteen ook de vierde generatie mee aan de leiding komt van het familiebedrijf.

Certificaten

Voor ons is een correcte werkwijze van essentieel belang. Daarom zorgen we ervoor dat we altijd up-to-date zijn met alle keuringen, fiscale attesten en certificaten. We streven naar volledige naleving van alle wettelijke vereisten om de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze diensten te waarborgen.

Scroll to Top